Σαλέπι Κακάο Ρόφημα

Σαλέπι Κακάο Ρόφημα
Βοτανολογική Ονομασία:Orchis mascula
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Το «Σαλέπι με Κακάο» πρόκειται για ένα διεγερτικό και τονωτικό ρόφημα που συνδυάζει το κλασσικό σαλέπι με το εξωτικό κακάο. Το μείγμα περιέχει ζάχαρη άχνη, σαλέπι, κακάο και κόκκινο πιπέρι καυτερό.

Η κοινή ονομασία «σαλέπι» αναφέρεται στη σκόνη που προέρχεται από τους βολβούς ενός είδους άγριας ορχιδέας που ευδοκιμεί στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Είναι ένα ρόφημα θερμαντικό, προληπτικό του κρυολογήματος και της γρίπης και αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό του στομάχου και γενικότερα του γαστρεντερικού συστήματος.

Περισσότερα...

Περιέχει μια κολλώδη ουσία, τη βασσαρίνη, που όταν βράσει δίνει αυτό το άριστο μαλακτικό κατά του βήχα και όλων των παθήσεων του αναπνευστικού, του στομάχου και των εντέρων.

Στην λαϊκή παράδοση αναφέρεται και ως «σερνικοβότανο», γιατί υπήρχε η αντίληψη ότι οι άντρες που τα καταναλώνανε θα είχανε αρσενικούς απογόνους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι λειτουργεί ως αφροδισιακό και πως η κατανάλωση του βελτιώνει την ποιότητα και την παραγωγή σπέρματος.

Βοηθά στην διατήρηση της ψυχικής και πνευματικής υγείας. Έχει την ιδιότητα να βοηθά στον έλεγχο του στρες και να δημιουργεί εγρήγορση και ευεξία. Μάλιστα σε πειράματα που έχουν γίνει στο εργαστήριο σε ποντίκια, αποδείχτηκε η ικανότητά του να μειώνει τον αριθμό και την ένταση των κρίσεων.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα