Δάφνη

Δάφνη
Βοτανολογική Ονομασία:Prunus laurocerasus
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Συναντιέται κυρίως στις Μεσογειακές χώρες, σε θερμά και ξηρά μέρη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο ψύχος. Χρησιμοποιείται σαν αρωματικό στο βερμούτ, σε παγωτά, γλυκά, στην αρτοποιία, σε σούπες, ζυμαρικά και κονσέρβες κρέατος.

Τα χρήσιμα μέρη του φυτού είναι τα φύλλα και οι καρποί χωρίς όμως τα κουκούτσια τα οποία θεωρούνται τοξικά.Το αιθέριο έλαιο που περιέχουν οι καρποί βρίσκει πολλές εφαρμογές στην θεραπευτική. Το γλυκό της άρωμα είναι απαραίτητο για το στιφάδο(χταπόδι, κουνέλι, λαγό), πατάτες γιαχνί, ψάρια στον φούρνο γιαχνιστά, ζωμό κρέατος μαρινάτες για κυνήγι και την φακή.

Περισσότερα...

Ως φύλλα δάφνης (Laurel leaves) χαρακτηρίζονται τα αποξηραμένα φύλλα του δέντρου Laurel nobilis L. της οικογένειας των Δαφνιδών (Lauraceae), τα οποία πρέπει να είναι απαλλαγμένα από φύλλα δαφνοκέρασου (Prunus laurocerasus L.). Πρόκειται για δέντρο μικρό, αειθαλές, πολύκλαδο, με λείους βαθυπράσινους βλαστούς.

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το δέντρο Laurus Nobilis, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 μέτρα ύψος. Έχει μεγάλα σκουροπράσινα φύλλα με ιδιαίτερο άρωμα, που γίνεται όλο και πιο έντονο όταν ξεραθούν, μικρά και λαμπερά κίτρινα άνθη και μαύρους καρπούς. Η περίοδος της ανθοφορίας είναι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα