Πιπέρι Πράσινο

Πιπέρι Πράσινο
Βοτανολογική Ονομασία:Piper nigrum
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Το πράσινο πιπέρι έχει πιο ήπια γεύση από το μαύρο και είναι περισσότερο αρωματικό. Για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ελαφρία πιάτα. Προστίθεται ακόμη και κατά τη παρασκευή τουρσιών λαχανικών. Επίσης το πράσινο πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποξηραμένο, σε άλμη ή σε άλμη με ξύδι.

Περισσότερα...

Το πράσινο πιπέρι είναι ο αποξηραμένος, μη ώριμος καρπός του φυτού Piper nigrum L. Εξωτερικά είναι πρασινωπό και έχει διάμετρο 0.5 εκατοστά . Περιέχει πιπεριδίνη, δίυδρο πεπεριδίνη και γουαϊνινσίνη. Επεξεργάζεται με ξήρανση και διατηρείται άμεσα ώστε να διατηρηθεί το χρώμα του.

Το πράσινο πιπέρι είναι ο ανώριμος συλλεγμένος πράσινος καρπός του φυτού Piper nigrum. Το φυτό φύεται στην Ινδία, στην Ινδονησία, στην Μαλαισία, στο Βιετνάμ, στην Βραζιλία.

Το πράσινο πιπέρι όπως και το μαύρο, λόγω της ιδιαίτερης πικαντικής γεύσης του, θερμαίνει το σώμα και βοηθά στην πέψη. Όπως και το μαυροπίπερο έτσι και το πράσινο πιπέρι, περιέχει την πιπερίνη, συστατικό που εμπεριέχεται σε χάπια κατά των στομαχικών δυσλειτουργιών.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα