Πιπέρι Μαύρο Τρίμμα

Πιπέρι Μαύρο Τρίμμα
Βοτανολογική Ονομασία:Piper nigrum
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Είναι το βασικότερο μπαχαρικό στις παγκόσμιες κουζίνες. Η πιπερίνη είναι ένα συστατικό που περιέχεται στο πιπέρι και είναι υπεύθυνη για την πικάντικη και καυτερή γεύση του. Χρησιμοποιείται σε όλα τα σχεδον τα πιάτα, σαλάτες, σάλτσες, κρεατικά, ψαρικά, λαχανικά, ζυμαρικά. Οταν το χρησιμοποιούμε ολόκληρο στην μαγειρική μας, καλό είναι να ρίχνουμε τους κόκκους απο την αρχή του μαγειρέματος. Αλεσμένο να προστίθεται στο τέλος.

Περισσότερα...

Το μαύρο πιπέρι είναι ο αποξηραμένος, μη ώριμος καρπός του φυτού Piper nigrum L.). Εξωτερικά είναι μαύρο και έχει διάμετρο 0.5 εκατοστά Περιέχει πιπεριδίνη, δίυδρο πεπεριδίνη και γουαϊνινσίνη.

Το μαύρο πιπέρι είναι ο ανώριμος πράσινος καρπός του φυτού Piper nigrum. Ο ανώριμος αυτός καρπός συλλέγεται και αποξηραίνεται στον ήλιο και γίνεται μαύρος και σκληρός. Καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία, στην Ινδονησία, στην Μαλαισία, στο Βιετνάμ και στην Βραζιλία. Το πιπέρι είναι το πιο εμπορικό μπαχαρικό σε όλο τον κόσμο.

Για τις ευργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του πιπεριού μπορούμε να πούμε ότι λόγω της καυτερής γεύσης του, ενδυναμώνει τον οργανισμό και βοηθά στην πέψη. Επίσης αυξάνει την όρεξη και ανακουφίζει από τον τυμπανισμό. Φαρμακευτικά, η πιπερίνη περιέχεται σε αρκετά χάπια για την καταπολέμηση στομαχικών δυσλειτουργιών.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα