Κουκουνάρι

Κουκουνάρι
Βοτανολογική Ονομασία:Pinus spp.
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την κατανάλωση του ωμού καρπού, μπορεί να αφήσει μια μεταλλική γεύση στο στόμα για ένα διάστημα 1-3 ημερών.

Περιγραφή

Το κουκουνάρι είναι πλόυσιο σε πρωτεϊνες και ω-3 λιπαρά οξέα. Επίσης είναι πλόυσια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών, φολικού οξέος, ασβεστίου και σιδήρου. 'Εχει υψηλή ενεργειακή αξία, αφου 100γρ κουκουνάρι έχουν 570 θερμίδες. Λόγω της θρεπτικής του αξίας, οι Αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Ρωμαίοι, το εκτιμούσαν ιδιαίτερα και το θεωρούσαν σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας.

Περισσότερα...

Το κουκουνάρι είναι ο καρπός του πεύκου, κωνοφόρου δέντρου του γένους Pinus της οικογένειας Pinaceae. Ο καρπός περικλείεται από χοντρό φλοιό και περιέχει 10-34% πρωτεΐνη. Επίσης είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών.

Το πιο ευρέως διαδεδομένο είδος πεύκου στον κόσμο είναι η πεύκη ή πίτυς, που ευδοκιμεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην χώρα μας. Οι κουκουναρόσποροι συλλέγονται συνήθως με τα χέρια. Η γέυση τους θυμίζει εκέινη του αμυγδάλου αν και είναι λίγο πιο πικάντικη. Ο κουκουναρόσπορος συνοδεύει ευγευστά σαλάτες, κρεατικά, σάλτσες αλλά και γλυκίσματα.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα