Κιτρινόριζα

Κιτρινόριζα
Βοτανολογική Ονομασία:Curcuma longa
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη .

Περιγραφή

Τα ριζώματα της κιτρινόριζας, βράζονται στην συνέχεια ψήνονται σε φούρνους και μετα αλέθονται και παραλαμβάνουμε έτσι την γνωστή κίτρινη σκόνη. Η τριμμένη κιτρινόριζα χρησημοποιείται στις κουζίνες της Νοτίου Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ως συστατικό σε μείγματα κάρρυ αλλά και ως χρωστική είτε σε διάφορα παρασκευάσματα ή ακόμη και σε υφάσματα. Πιο διαδεδομένα η κιτρινόριζα είναι ένα απο τα βασικά συστατικά της μουστάρδας. Ως πρόσθετο στα τρόφιμα η κιτρινόριζα χρησημοποιείται γιατί παρέχει στο τρόφιμο προστασία απο την ηλιακή ακτινοβολία.

Περισσότερα...

Η κιτρινόριζα, Curcuma longa,ε ίναι ποώδες πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Είναι βασικο συστατικό του μείγματος μπαχαρικών κάρρυ. Περιέχει αιθέρια έλαια και μέχρι 5% κουρκουμίνη η οποία είναι φυσική χρωστική για τρόφιμα και ποτά.

Κιτρινόριζα, Κουρκουμάς, Turmeric, Curcuma longa ή Curcuma domestica. Είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των Zingiberaceae. Προέρχεται απο την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη και ως πρόσθετο τροφίμων έχει τον κωδικό Ε100.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα