Κύμινο Τρίμμα

Κύμινο Τρίμμα
Βοτανολογική Ονομασία:Cuminum cyminum
Χρήστες:

Καταναλώνεται από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Συναντιέται στις χώρες της Μεσογείου αλλά και στην Ινδία, την Κίνα και το Μεξικό, σε λιβάδια και βοσκότοπους. Διαθέτει πολύ χαρακτηριστικό άρωμα, δυνατό και βαρύ, με γεύση επίσης πολύ έντονη που θυμίζει το Κάρο. Αυτός είναι και ο λόγος που το Κάρο συγχέεται με το κύμινο χωρίς όμως να υπάρχει βοτανική σχέση των δύο φυτών. Παλαιότερα, το κύμινο χρησιμοποιούνταν πολύ στη λαϊκή ιατρική, σήμερα όμως χρησιμοποιείται μόνο στην Κτηνιατρική. Οι ιαματικές του ιδιότητες αναφέρονται και στην Παλαιά Διαθήκη.

Περισσότερα...

Το κύμινο ανήκει στην οικογένεια των σκιαδανθών (Umbelliferaea) και το είδος Cuminum cyminum L. Έχει βλαστό που φθάνει σε ύψος 30-45 εκατοστά και φύλλα σχισμένα που αποτελούνται από γραμμοειδή ή νηματοειδή τμήματα. Τα άνθη έχουν χρώμα άσπρο ή ροζ. Ο καρπός του είναι προμήκης, ωοειδής, μήκους 5-6 χιλιοστών, με ιδιάζουσα οσμή και γεύση ελαφρώς πικρή-αρωματική.

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Cuminum Cyminum. Μικρό ετήσιο ποώδες φυτό το οποίο έχει μικρά λευκά ή ρόδινα άνθη. Οι σπόροι του έχουν οσμή δυνατή και ευάρεστη και γεύση όξινη, διεγερτική και αρωματική.

Το αιθέριο έλαιο του χρησιμοποιείται ως άρωμα για ποτά, παγωτά, γλυκά και τσίχλες. Αποτελεί σημαντικό συστατικό πολλών καρυκευμάτων όπως του τσίλι, του κάρυ και σαλτσών. Χρησιμοποιείται για να δώσει άρωμα και γεύση σε ατόφια κρέατα και κιμάδες. Απαραίτητο στα σουτζουκάκια, τα χωριάτικα λουκάνικα και στις νησιώτικες σπεσιαλιτέ. Έχει την φήμη ως εξαιρετικό χωνευτικό.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα