Αστεροειδής Γλυκάνισος

Αστεροειδής Γλυκάνισος
Βοτανολογική Ονομασία:Pimpinella anisum
Χρήστες:

Δεν ανήκει στα αλλεργιογόνα συστατικά οπότε μπορεί να καταναλώθεί από όλα τα άτομα και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Αστεροειδής γλυκάνισος ή Κινέζικο Άνηθο ή Illicum verum. Eίναι ένα μπαχαρικό που έχει άρωμα γλυκάνισου και προέρχεται απο την νοτιοδυτική Κίνα. Πρόκειται για έναν όμορφο αστεροειδή καρπό. Οι σπόροι του έχουν καστανό χρώμα και ειναι γυαλιστεροί. Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι πλούσιος σε αιθέρια έλαια κυρίως σε ανηθόλη και χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων, αλλά και στην ιατρική. Βοτανολογικά δεν συγγενεύει με τον κοινό άνηθο, έχουν όμως τις ίδιες γεύσεις.

Ο αστερεοειδής γλυκάνισος χρησημοποιείται και στην ποτοποιεία. Αρωματίζει γλυκά τα αποστάγματα των σταφυλιών κατα την παραγωγή τσίπουρου, ούζου ή ρακής. Στην κινεζική κουζίνα ο αστεροειδής χρησιμοποιείται στο χοιρινο και στα λευκά κρέατα. Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται ως αρωματικό για αρτοσκευάσματα και γλυκά.

Περισσότερα...

Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ο ξηρός σε σχήμα αστεριού καρπός του φυτού Illicium verum. Ο καρπός αυτός επεξεργάζεται πριν την ωρίμαση του.

Ο αστεροειδής εκτός απο ομορφιά και ευχάριστο άρωμα, παρέχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες. Μασώντας έναν αστεροειδή ενισχύεται η πέψη και ταυτόχρονα δροσίζεται η αναπνοή. Επίσης σε μορφή αφεψήματος ή ροφήματος, ο αστεροειδής βοήθα στα φουσκώματα, στον βήχα, στην βροχίτιδα αλλά και στους ρευματισμούς.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα