Γλυκάνισος

Γλυκάνισος
Βοτανολογική Ονομασία:Pimpinella anisum
Χρήστες:

Δεν ανήκει στα αλλεργιογόνα συστατικά οπότε μπορεί να καταναλώθεί από όλα τα άτομα και των δύο φίλων όλων των ηλικιών, εκτός από τα βρέφη.

Περιγραφή

Ο γλυκάνισος χρησιμοποείται στην ποτοποιεία για να αρωματίζει τα αποστάγματα του σταφιλιού. Στην Ελλάδα το ούζο και το τσίπουρο, στην Τουρκία την raki, στην Ιταλία την sambouka, στην Ισπανία το anis. Οι σπόροι γλυκάνισου τριμμένοι ή ολόκληροι λόγω της γλυκιάς και πολυ αρωματικής γεύσης τους, χρησιμοποιούνται και στην ζαχαροπλαστική, κυρίως στα πιο παραδοσιακά γλυκίσματα της Μεσογείου.

Περισσότερα...

Η γλυκάνισος είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια φυτών Apiaceae και ευδοκιμεί στην ανατολική Μεσόγειο και στην Νοτιοδυτική Ασία.

Γλυκάνισος ή Pimpinella Anisum. Eίναι ένα μπαχαρικό με καταγωγή απο την Μεσογειακή επικράτεια και την Νότιοδυτική Ασία. Ανήκει στην οικογένεια των Apiaceae. Η γεύση του μοιάζει με αυτήν του μάραθου, της γλυκόριζας και του εστραγγόν.

Έχει αρκετές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει από τους πόνους περιόδου, μπορεί να διαλύσει τα αέρια του στομάχου και επίσης έχει εντομοαπωθητική δράση για τις ψείρες της κεφαλής και για τα ακάραια.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
ανά σελίδα