Ποιοί είμαστε και τι σας προσφέρουμε.
Μια περιεκτική ματιά στην Εταιρεία, την Ιστορία και τη Γκάμα μας
Company Pics

Η Μάρκος Μπαγκατζούνης & Υιοί ΑΕΒΕ, είναι μία οικογενειακή εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας μπαχαρικών, αρωματικών φυτών-βοτάνων και ροφημάτων με έδρα το Βατερό Κοζάνης στην Δυτική Μακεδονία.

Το ξεκίνημα της έγινε το 1976 και είναι μία εταιρεία με Αρχές, όραμα, στόχους, και ελπίδα για το μέλλον.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι τα Ελληνικά Αρωματικά Φυτά, ο πλούτος αυτός της ελληνικής γης που, ειδικά στην Δυτική Μακεδονία με την μοναδική φύση, χλωρίδα και πανίδα, ευδοκιμούν και δίνουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η καλλιέργεια τους γίνεται πολύ κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον, με συνέπεια να καλλιεργούνται με ήπιους τρόπους, χωρίς μεγάλες ανάγκες σε νερό, λιπάσματα, φυτοφάρμακα.

Ο στόχος είναι να μεταποιηθούν και να προωθηθούν παίρνοντας την θέση που τους αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

 Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με Έλληνες αγρότες που, συμμερίζονται τις αρχές της εταιρείας, και σαν κοινό στόχο έχουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, και έχει ως συνοδοιπόρους όλους όσους μοιράζονται την κοινή πεποίθηση πως πρέπει να παράγουμε αγνά, ασφαλή, καινοτόμα προϊόντα. 

Για αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε με πλήθος εξωτερικών συνεργατών (πανεπιστήμια, εργαστήρια αναλύσεων, γεωπόνους, χημικούς, οργανισμούς, αγροτικούς συνεταιρισμούς κλπ).

Είναι ενεργό μέλος της ΕΑΦΦΕ, της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος , με κύριο σκοπό να συσπειρώσει όλους όσους ασχολούνται παραγωγικά με τον κλάδο.

Παράλληλα η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε ανθρώπινο άλλα και τεχνολογικό δυναμικό, και πιστεύει στην υπεύθυνη και αειφόρο ανάπτυξη χωρίς την υπερεκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μας βρίσκονται σε κομβικό σημείο στο Βατερό Κοζάνης. Είναι ιδιόκτητες και καλύπτουν 1400τ.μ. στεγασμένων επιφανειών σε 14000τ.μ. αγρό. Χωρίζονται σε 

- Γραφεία
- Αποθήκη ετοίμων προϊόντων & εμπορευμάτων
- Αποθήκη πρώτων υλών
- Αποθήκη υλικών συσκευασίας
- Παραγωγικοί χώροι 
- Βοηθητικοί χώροι

Όλοι οι χώροι είναι υπερσύγχρονοι και διακρίνονται για την λειτουργικότητα τους. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό ποιοτικό πρότυπο ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων Iso 22000:2005 γίνεται απεντόμωση και μυοκτονία ενώ υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός καθαριότητας.

Company Pics
Company Pics
Company Pics

1952 Ο Μάρκος Αθ. Μπαγκατζούνης ξεκινάει να εργάζεται με ένα και μοναδικό όπλο. Την ευχή του πατέρα του και την συμβουλή του:

"Να είσαι εργατικός και τίμιος"

1976 Μετά από 26 χρόνια εργασίας στον χώρο των τροφίμων ο Μάρκος Μπαγκατζούνης μαζί με τον Κωνσταντίνο Γκέκα, ιδρύουν την πρώτη εταιρεία συσκευασίας μπαχαρικών στην Δυτική Μακεδονία    
1982 Ο Μάρκος Μπαγκατζούνης με την σύζυγο του Ουρανία Δήμζα, συνεχίζουν μόνοι τους μετά την συνταξιοδότηση του κυρίου Γκέκα.
1984 Γίνεται μετεγκατάσταση σε νέο μεγαλύτερο χώρο στην πόλη της Κοζάνης
1991 Είσοδος στην επιχείρηση του Αθανασίου Μπαγκατζούνη, κατόχου διπλώματος σχολής "Marketing & Διαφήμισης ICBS Θεσσαλονίκης, ο οποίος και ανέλαβε τον τομέα των πωλήσεων, εξαπλώνοντας συνεχώς το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας    
1993 Είσοδος στην εταιρεία του Παναγιώτη Μπαγκατζούνη απόφοιτου του τμήματος "Διοίκησης Επιχειρήσεων" του ΤΕΙ Κοζάνης
1998 Μετεγκατάσταση σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 1400 τμ στο Βατερό Κοζάνης, και με υλοποίηση ενός προγράμματος επενδύσεων με πλήρη εκσυχρονισμό της εταιρείας. Ταυτόχρονα αρχίζουν και οι πρώτες εξαγωγές της εταιρείας στην Ε.Ε.
2001 Υλοποιήθηκε η μελέτη Haacp ELOT 1416, η οποία έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του "τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου" με στόχο την εξασφάλιση της ανώτερης ποιότητας στους τομείς δράσης της εταιρείας.
2006 Εξασφάλιση πανελλαδικής κάλυψης σε συνεργασία με την μελισσοκομική εταιρεία "ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ" στον τομέα της διανομής προϊόντων της "Μπαγκατζούνης Μπαχαρικά"
2007 Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με μία μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και ανανέωσης του εξοπλισμού καθώς και της πιστοποίησης κατά ISO:22000. Από την TUV AUSTRIA HELLAS.
2009 Έναρξη εξαγωγών σε Αυστραλία και συμμετοχή στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων της Ελλάδος ως εκθέτες.
2011 Συνεχίση του προγράμματος εξοπλισμού της παραγωγής με νέες τεχνολογίες και της ανάπτυξης παραδοσιακών προϊόντων με στόχο τις εξαγωγές.
2012 Ανάπτυξη και προώθηση νέων καινοτόμων προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό.
2013 Ανάπτυξη των εξαγωγών με  συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και με νέες συνεργασίες.

Η εταιρεία μας συνεχίζει την 4η δεκαετία ζωής της με την πίστη πως παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, το παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδος μπορεί να κινητοποιηθεί επιτυχώς και να δώσει στα ελληνικά προϊόντα την διεθνή θέση που τους αξίζει.

 

Η εταιρεία μας δίνει μεγάλη σημασία στην σωστή στελέχωση της. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας.

Στην εταιρεία μας λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα: 

- Τμήμα Πωλήσεων Εσωτερικού και τμήμα πωλήσεων Εξωτερικού
- Τμήμα Παραγωγής
- Τμήμα Αποθήκης - Διανομών
- Λογιστήριο - Γραμματεία
- Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου
- Τμήμα Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων 

Επίσης η εταιρεία μας συνεργάζεται με πλήθος εξωτερικών συνεργατών.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μας αποστείλει τα στοιχεία του στις παρακάτω διευθύνσεις και ίσως στο μέλλον να συνεργαστούμε.

με e-mail στο info@bagatzounis.com
με FAX στο +30 2461 0 31544
Ταχυδρομικώς στο Βατερό Κοζάνης, ΤK 50100

 

Η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τους βασικότερους συνεργάτες της και θέτει από κοινού στόχους εξυπηρετώντας το αμοιβαίο όφελος, έναντι του ευκαιριακού και ατομικού!

Στον τομέα της παραγωγής Α υλών έχει στρέψει την προσοχή της στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής, και κατόπιν στην αξιοποίηση της, παράγοντας φυσικά προϊόντα, ασφαλή και κοντά στις αρχές της μεσογειακής διατροφής.

Στον τομέα της οργάνωσης, αναγνωρίζει την αξία του ανθρώπινου παράγοντα ως του πλέον αποφασιστικού στην λειτουργία της επιχείρησης.

Το στοίχημα της παραγωγής στην Ελλάδα μπορεί να κερδηθεί με βασικό όπλο τον τομέα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής, ο οποίος σε συνδυασμό με τον τουρισμό και την ελληνική κουλτούρα, αποτελεί αντίβαρο στην παγκοσμιοποιημένη αγορά που κυνηγάει την ομογενοποίηση και το φθηνό κόστος.

Η αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι η μεγάλη μας υποχρέωση που την οφείλουμε στις επόμενες γενεές.

Πιστεύουμε ότι η χώρα μας μπορεί, και πρέπει, να παράγει τα αγνότερα, και καλύτερα ποιοτικώς προϊόντα στον κόσμο.

 

Η εταιρεία μας έχει ως στόχο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση ασφαλών προϊόντων προς το καταναλωτικό κοινό. Για αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί από το 2001 στην εταιρεία τμήμα ποιοτικού ελέγχου που στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό, ώστε να πραγματοποιεί όλους τους ελέγχους που χρειάζεται στα πλαίσια και της πιστοποίησης ISO:22000 από την TUV AUSTRIA HELLAS που είναι κάτοχος.  Επίσης συνεργάζεται με πλήθος εξωτερικών συνεργατών όπως χημικούς, πιστοποιημένα εργαστήρια, επιστημονικούς συνεργάτες, εκπαιδευτικούς φορείς κλπ, έτσι ώστε να εξασφαλίζει την θέσπιση και μέτρηση όλων των παραμέτρων που χρειάζονται ώστε να παράγονται ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα. Οι βασικές αρχές συνίστανται: 

- Στην αναζήτηση ποιοτικών πρώτων υλών
- Στον ποιοτικό τους έλεγχο με σύγχρονες μεθόδους και υψηλά στάνταρς
- Στην επεξεργασία τους με υπερσύγχρονες μεθόδους και μηχανήματα με βάση την ορθή βιομηχανική πρακτική
- Στην συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες ανάγκες
- Στην αξιολόγηση των προμηθευτών με βάση την διασφάλιση της ποιότητας
- Στην αναζήτηση ασφαλών και πρακτικών υλικών συσκευασίας
- Στην στρατηγική ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των αγροτών
- παραγωγών μέσω της συνεχούς επικοινωνίας και αναζήτησης των αποτελεσματικότερων μεθόδων παραγωγής
- Στην προσπάθεια διασφάλισης της παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, με υψηλά στάνταρς ασφάλειας και εξειδίκευσης

- Στην προσπάθεια διεύρυνσης της ελληνικής παραγωγικής βάσης με ελληνικά χέρια, ελληνικές πρώτες ύλες, ελληνικά μηχανήματα, όπου ασφαλώς αυτό είναι εφικτό.

 

 

TUV Certificate